Nieuwsbrief oktober 2011 – Modelspoorwegclub Emmen

NIEUWSBRIEF

Nieuws en achtergrond informatie over de Modelspoorwegclub Emmen en (model)spoorhobby.

5 NOVEMBER: MODELSPOORBEURS

Nog even en het is weer zo ver; onze modelspoorbeurs in zorgcentrum De Bleerinck. Als club hebben we alles mee om de beurs weer een groot succes te laten worden: de bijzonder mooie locatie, de bijzonder mooie en gezellige indeling en entourage. Waar vindt je zoiets met een gezellig café, restaurant, winkeltje en een supermarkt met overdekt plein.

Doet u weer mee? Hulp op allerlei manieren is nodig. Hebt u het nog niet gedaan, neem dan even contact op met Herman via de beurs contactpagina.

Meer informatie over de grote modelspoorbeurs van 5 november aanstaande vindt u HIER.

DE GROTE HO MODELBAAN

Binnenkort wordt er gestart met de bouw van het nieuwe gedeelte van de grote clubbaan. Om u geheel te informeren het volgende relaas van Bert Barské:

Klik HIER om het volledige artikel te lezen inclusief mooie afbeeldingen in onze nieuwe categorie Clubbaan.

EN ONDERTUSSEN….

Ondertussen gaat de bouw van het “oude” gedeelte van de baan gewoon door.
Op de hierna volgende foto kunt u zien dat gewerkt wordt aan de aansluiting naar de geplande uitbreiding.

Werk aan de aansluiting naar de geplande uitbreiding.

Nadat het traject eerst 1:1 op papier is uitgeprint, wordt het op de ondergrond gelijmd. Daarop wordt dan de bedding weer verlijmd met daarop de rails en wissels. Op dezelfde wijze wordt dat gedaan met het aan te leggen smalspoorgedeelte ( met aansluiting naar HO spoor) links van de reeds zichtbare railbedding.

Op de nu nog geheel kale en lege achterwand wordt het smalspoorgedeelte verder geprojecteerd. Gezien alle bouwvoornemens is veel werk aan de winkel en is er dus voor een ieder genoeg te doen.

EUROSPOOR, 28-30 OKTOBER
Het grootste modelspoorevenement van Europa.

De maand oktober is voor modelspoorders een belangrijke maand: EUROSPOOR in de Jaarbeurshallen te Utrecht.

EurospoorDe meest schitterende modelbanen worden er weer getoond. Ruim 50 in totaal. Een unieke miniatuurwereld tot in de details nagebouwd. Huizen, auto’s mensen en – natuurlijk – treinen. Unieke modellen op 20.000 m2

U vindt er unieke verzamelingen van topklasse.

Duizenden miniatuurlocomotieven van bekende en minder bekende merken.
Miniatuurtjes niet groter dan een pink.

Maar ook enorme exemplaren, van vele kilo’s per stuk.

Demonstraties en advies
EUROSPOOR is niet alleen kijken! U kunt er ook veel van opsteken! Wat is de beste manier om modelspoor te leggen? Welke techniek heeft de voorkeur om een landschap te ‘bouwen’? Hoe bouw ik een digitale decoder in? Met deze en nog vele andere vragen kunt u terecht bij de grote informatie- en demonstratiestand van Beneluxspoor.net en bij vele andere deelnemende clubs.

Kopen tegen interessante prijzen
Tevens kunt u op stands van binnen- en buitenlandse bedrijven niet alleen informatie krijgen, maar ook nieuwe artikelen en onderdelen tegen interessante prijzen aanschaffen. Daarnaast is er een speciale modelspoormarkt van maar liefst 1000 meter lengte, waar hobbyisten hun gebruikte treinen, toebehoren en verzamelmodellen voor ruil of verkoop aanbieden.

Op allerlei manieren kunt u in Utrecht komen. Vaak hebben winkelketens als Blokker, Kruitvat ed. goedkope treinkaarten in de aanbieding. Een leuke optie zou ook kunnen zijn met clubgenoten op stap te gaan.

Fraaie staaltjes modelbouw

Fraaie staaltjes modelbouw zijn te zien op Eurospoor

TIP!:

Een bijzonder leuke en ook leerzame site over modelspoorbanen is genaamd “Avontuur in miniatuur en” is beslist het bezoeken waard.
http://www.floodland.nl/aim/
http://www.floodland.nl/aim/lzij_bouwverslag_1.htm

RABOBANK MUSEUMDAG – ZATERDAG 29 OKTOBER

Bent u misschien klant van die bank, dan is dit misschien interessant voor u.

De museumspoorlijn STAR rijdt op deze dag met een historische stoomtrein tussen Stadskanaal en Veendam. Met een lengte van 26 km is het de langste museumlijn van Nederland en voert dwars door het veenkoloniale gebied. De STAR rijdt op zaterdag 29 oktober speciaal voor leden van de Rabobank. Normaal rijdt deze trein niet op zaterdag.

In Stadskanaal, Veendam en op de trein is deze dag horeca aanwezig. Tevens bestaat de mogelijkheid in Stadskanaal het spoorwegmuseum te bezichtigen.
Meer informatie via: http://www.stadskanaalrail.nl

TIP!:

Als u zich interesseert in de geschiedenis van de spoorwegen, in spoorweg-maatschappijen in Nederland dan moet u eens kijken naar de site: www.stationsweb.nl
Het is een site die bijzonder uitgebreid is met een schat aan informatie.

(MODEL)SPOOR AGENDA

– 28-30 oktober
Eurospoor te Utrecht.
Informatie: www.Eurospoor.nl

– 5 november aanstaande
MODELSPOORBEURS MSC EMMEN!!!
Klik hier voor meer informatie

Heeft u ook iets voor de nieuwsbrief zoals een nieuwtje, mededeling, een leuke tip of een advertentie (gratis voor leden), stuur dan even een mailtje!

U kunt de redactie van onze nieuwsbrief en van de clubkrant bereiken op onze Algemene Contact Pagina

Met vriendelijke groet, Modelspoorwegclub Emmen.