Nieuwsbrief november 2011 – Modelspoorwegclub Emmen

NIEUWSBRIEF

Nieuws en achtergrond informatie over de Modelspoorwegclub Emmen en (model)spoorhobby.

DE GROTE HO CLUBBAAN

In de vorige nieuwsbrief hebt u o.a. 3D-tekeningen gezien van de onderbouw. Deze keer ziet een drietal impressies van de bovenbouw. De eerste tekening geeft u een globaal overzicht van het gedeelte dat aansluit op het al bestaande stuk. Links het wisselstroom traject met een station waar -nog niet zichtbaar- ook een stedelijk gebied moet komen.

Klik HIER om het volledige artikel te lezen inclusief mooie afbeeldingen in onze nieuwe categorie Clubbaan.

TIP!:

Kijk natuurlijk even regelmatig op deze vernieuwde website voor meer nieuws, achtergrondinformatie, tips, leuke links en verhalen. In korte tijd zijn bij de webmaster veel lezenswaardige artikelen binnen gekomen.

Uw inbreng is ook bijzonder welkom met naast tekst ook uw foto’s en filmpjes. Neem contact op met de webmaster Jeroen via de webmaster contact-pagina

Ps.: Geef o.a. uw oordeel over de vernieuwde website; of breng uw stem uit op andere enquêtes.
Bezoek onze nieuwe Enquête-pagina of klik op Enquêtes bovenaan in het menu van de website.

En wilt u uw bezoek aan onze website niet geheel onopgemerkt voorbij laten gaan?? Laat dan ook even een berichtje achter in ons nieuwe Gastenboek.

EUROSPOOR 2011

Eurospoor 2011

Eurospoor; Engelse perfectie in schaal 0


Het is weer voorbij; de jaarlijkse happening op modelspoor gebied. Ook dit jaar weer groots van opzet: 3 hallen van het jaarbeurscomplex gevuld met alles wat te maken had met modelspoor. Ook dit jaar was de handel in treintjes weer overvloedig aanwezig en fraaie modelbanen waren er te zien.

Zoals altijd blonken de Engelse inzendingen weer uit. Toch waren er ook dit jaar weer fraaie Nederlandse werkstukken te zien. Uw redacteur heeft er twee dagen vertoefd en zijn mening: het was mooi maar niet bijzonder. De modelbanen; sommige waren beeldschoon zoals het winterlandschap; een zeer groot in sneeuw gehuld alpenlandschap. Ook na enige jaren weer aanwezig, maar nog altijd beeldschoon, de Ardennen landschapsbaan van de Belg Scheapen: maar liefst 40 meter lang. Indrukwekkend de Liverpool modelbaan: Engelse modelbouwkunst met een grote K en enkele Nederlandse inzendingen; perfectie in het detail.

Ook dit jaar waren er weer modelbanen met supersonische treinsnelheden; blijkbaar niet uit te roeien. Helaas waren er ook banen die er veel vaker hebben gestaan en onder de categorie “B merk” vallen. Ook bijzonder de presentatie van Train Simulators, nieuwste versie van de virtuele spoorbaan: verbluffend natuurgetrouw.

De handel was met vele kramen weer nadrukkelijk aanwezig. In tegenstelling met andere jaren waren veel grote stands van winkeliers er niet, maar de echte koopjes heeft de schrijver van dit epistel niet gezien: dus op naar Houten.

Dan de vraag; was het de moeite waard om ruim 14 euro te betalen om binnen te komen?
Aan een ieder die vraag zelf te beantwoorden maar uw redacteur heeft zijn twijfels. In vergelijking met RAIL of Nederlandse Modelspoordagen te Rijswijk- over Dortmund maar helemaal niet gesproken- is het wel erg duur. Opvallend was ook te merken dat het over het algemeen ook rustig was maar gesproken hebbende met handelaren waren die niet ontevreden ondanks de absurde huurprijzen die standhouders moesten betalen. Nee, de organisatie moet uitkijken zich niet uit de markt te prijzen voor zowel bezoekers (-2000) en handelaren. De concurrentie wordt steeds groter.

Eurospoor: Nederlandse perfectie in schaal N

Eurospoor: Nederlandse perfectie in schaal N


TIP!:

In het nieuwste nummer (11) van het tijdschrift Railhobby staat een bijzonder aardig artikel over de railterminal te Coevorden. Het artikel met veel foto’s, geeft een goed beeld van de verwerking van containers en het vervoer daarvan door de Bentheimer Eisenbahn.

Een echt Nederland tafereeltje op onze beurs; heel fraai:

Een echt Nederland tafereeltje op onze beurs; heel fraai

DE MODELSPOORBEURS VAN DE CLUB

De beurs is weer voorbij en om maar direct met de deur in huis te vallen; alweer een groot succes!
Ruim 460 bezoekers passeerde de kassa, ongeveer 60 meer als de vorige editie, en dat is een mooi resultaat. Opvallend waren een behoorlijk aantal Duitse bezoekers die voor het eerst op deze beurs waar te nemen waren. Blijkbaar hebben persberichten over de grens hun werk wel gedaan. Voor ons een teken dat aan die kant van de grens een groot potentieel aan (toekomstige) bezoekers te halen is.

Onze beurs blijkt telkens weer een ontmoetingsplaats voor hobbyisten uit de hele regio te zijn. Soms lijkt het wel een reünie van de oude garde: leuk en gezellig! De beurs mag zo langzamerhand in het noorden toch wel de grootste en meest unieke genoemd worden door z’n entourage en zijn met ruim 120 meter standruimte, bruin café met overdekt terras, supermarkt, bloemenwinkel en het stiltecentrum (!) Dus ziet men net een koopje voor de neus wegglippen; een moment van bezinning daarop is dan ook op onze beurs mogelijk.

Leerzaam waren ook weer de diverse demostands, leuk voor de kinderen de rangeerbaan en kleurtafel. Ook het foerageren van de standhouders is zeer verzorgd te noemen. Een bijzondere vermelding ook voor de mooie modelbanen die er zeer verzorgd bij stonden een veel publiek trokken. Een goede keus door organisator Herman.

Vrouwen achter de modelbaan; dat zie je nog te weinig

Vrouwen achter de modelbaan; dat zie je nog te weinig


Een heel positief verhaal zult u zeggen; dat is ook zo en dat mag ook wel maar dit succesverhaal is alleen maar mogelijk met de hulp van velen. Alleen als een ieder zich optimaal wil inzetten kunnen we nog lang deze beurs op deze bijzondere locatie houden.

Tot slot een “dank-je-wel” aan allen die dit succes mogelijk maakten. Toch, zonder een ander te kort te willen doen, mogen genoemd worden de dames bij de bar en zo, en Herman die alles weer feilloos heeft georganiseerd en regelde. Rond de klok van zes uur kon de dag worden afgesloten: mooie dag!

De demonstratiestands kregen ook veel belangstelling

De demonstratiestands kregen ook veel belangstelling


Koopwaar genoeg!

Koopwaar genoeg!


De grote modelbaan; Hollandser kan haast niet

De grote modelbaan; Hollandser kan haast niet


Maarten ( jong en in rolstoel) en Dick (net niet meer jong en op kruk) achter de rangeerbaan

Maarten ( jong en in rolstoel) en Dick (net niet meer jong en op kruk) achter de rangeerbaan


Nog veel meer foto’s van deze geslaagde dag vindt u in het Fotoalbum op deze website:
Klik hier om naar het fotoalbum van deze dag te gaan (het inladen van alle foto’s kan even duren)

MODELSPOOR AGENDA

– Zaterdag 26 november
Modelspoorbeurs te Assen.
Meer informatie: www.msc-assen.nl

– Zaterdag 10 december + zondag 11 december
Nederlandse Modelspoordagen; Expo Rijswijk
Meer informatie: www.exporijswijk.nl

Kijk ook eens in de Beursagenda voor nog veel meer activiteiten.

Heeft u ook iets voor de nieuwsbrief zoals een nieuwtje, mededeling, een leuke tip of een advertentie (gratis voor leden), stuur dan even een mailtje!

U kunt de redactie van onze nieuwsbrief en van de clubkrant bereiken op onze Algemene Contact Pagina

Met vriendelijke groet, Modelspoorwegclub Emmen.