Frame opbouw van de Clubbaan uitbreiding

VLIEGENDE START

In de nieuwsflits die u onlangs via de mail ontving, heeft u onder meer kunnen lezen over de aanstaande opbouw van de grote club-modelbaan.

De oliebollen waren nog niet koud of er werd een start gemaakt met die opbouw. Het was een hele klus ! Aan de hand van het tekenprogramma dat Bert van de baan gemaakt had, werd een onderstel c.q. frame ontworpen. Hierna gingen Bert, Geoffrey en Allie naar de houthandel, kochten een grote partij hout in de vorm van balken. Deze zijn bij Bert thuis eerst in “hapklare brokken” (op de juiste maat) gezaagd en direct voorzien van een codering. Iedere balk kreeg een eigen codenummer. De codering werd ook verwerkt in het frame en het frame werd opgedeeld in segmenten. De segmenten werden gebundeld aangeleverd in de clubruimte.

Een overzichtelijke en gestructureerde aanpak !

Zonder brandstof geen energie; dus eerst koffie met werkoverleg

Zonder brandstof geen energie; dus eerst koffie met werkoverleg


En zo, op dinsdagmorgen 03 januari jl. werd gestart met de bouw door Wiebe, Frits, Herman, Chris, Geoffrey en later aangevuld met Allie.

De segmenten konden zo één voor één in elkaar geschroefd worden. Het was geweldig om te bemerken dat dankzij het grondige voorwerk alles perfect ging: de houten balken hadden de juiste maten, ze konden snel in elkaar geschroefd worden, het uitmeten en uitzetten op juiste hoogte ging voorspoedig dankzij goede gereedschappen plus de vakkundige sturing door Bert en Geoffrey.

De werktekening

De werktekening


En, tegen de klok van zes uur, stond het totale frame kant en klaar op zijn poten. Het was een zinvolle en ook leuke dag waarin een grote sprong werd gemaakt in de bouw van de baan. Dank aan Marloes die op de fiets door de regen, broodjes kwam brengen, en dank aan de leden die de nodige tijd spendeerden ten dienste van de club.

Het zenuw(en?)centrum: de computer

Het zenuw(en?)centrum: de computerSegment onderdelen op volgorde leggen. Geen puzzel, want alles is genummerd.

Segment onderdelen op volgorde leggen. Geen puzzel, want alles is genummerd.Hier worden de segmenten op poten gezet

Hier worden de segmenten op poten gezetHet gehele frame

De basis staat er nu, we kunnen weer verder met de bouw en er is nog heel veel te doen. Doet u ook mee?

Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage!