Verslag: Modelspoorbeurs 3 November 2012

Modelspoorbeurs weer groot succes.

Onze beurs van 3 november j.l. kan weer een succes genoemd worden. Ondanks het feit dat we na vele jaren verkast zijn vanuit Emmen naar Klazienaveen wisten de vele bezoekers ons toch weer te vinden. Verpleeghuis de Bleerinck in de wijk Bargeres was voor onze beurs een prima locatie, maar onze mogelijkheden daar hadden de grens bereikt. In de Dillehof te Klazienaveen hebben we een prima opvolging gevonden om onze beurs te organiseren.

Verslag Beurs nov 2012

Om de beurs op deze nieuwe locatie tot een succes te maken waren extra inspanningen nodig zoals meer en mooiere modelbanen en een aantrekkelijk aanbod van handel. Maar ook meer publiciteit in de vorm van grotere advertenties en vele persberichten, ook op radio en TV Drenthe, maar ook in de huis-aan-huisbladen vlak over de grens in Duitsland. Al deze inspanningen waren niet voor niets: ruim 120 strekkende meter aan treinenmarkt en een aantal bijzonder mooie modelbanen maakten deze beurs extra aantrekkelijk. Gezelligheid is van oudsher een belangrijk gegeven bij onze beurzen en ook daar ontbrak het niet aan.

Verslag Beurs nov 2012

In het café en op diverse plaatsen konden modelspoorders elkaar ontmoeten. Ook vele bewoners van het uitgebreide zorgcentrum genoten; Een dame van in de 80 jaren kocht enthousiast treinenbladen, een andere dame kocht LEGO voor haar kleinkinderen en een bewoonster van 83 vertelde dat, ondanks dat ze toch echt een meisje was, ze al van kleins af aan met treintjes had gespeeld. Ook kleine opstoppingen met rollators waren regelmatig aan de orde. Een foto verslag vindt u in ons fotoalbum.

De LEGO-stand was voor de jeugdige bezoekers weer een traktatie met een aantal speeltafels waar ze naar hartenlust konden bouwen. maar ook de rangeerbaan, waar ze een heus rangeerdiploma konden behalen, trok veel belangstelling. Mede dankzij de goede bewegwijzering konden vele bezoekers, ook uit Duitsland, onze beurs in de Dillehof in Klazienaveen wel vinden. Ook binnen was de bewegwijzering goed zodat de bezoekers de weg over de beurs, die voor de eerste keer over twee verdiepingen verdeeld was, goed konden vinden.

Dankzij de hulp van vele clubleden was de beurs weer een succes, waarvoor dank. Ook het personeel van de Dillehof alle eer, ze hebben ons op alle manieren bijgestaan, ook met opruimen en schoonmaken, fantastisch. Als u niet op deze beurs aanwezig bent geweest heeft u wat gemist, maar op 2 Maart 2013 op onze volgende beurs kunt u dat goedmaken.

Verslag Beurs nov 2012

Twee schitterende presentaties van handenarbeid!

Verslag Beurs nov 2012