Geschiedenis

Geschiedenis

In 2015 hebben we ons 35 jarig jubileum gevierd!

geschiedenis

De club werd opgericht op 10 maart 1980 op initiatief van de heer M. P. Hornis in ‘t Bintholt in de Emmerhout.

Op de oprichtingsavond waren er 30 mensen aanwezig die op een advertentie in de krant waren afgekomen.

De eerste jaren kwam de club, bij gebrek aan een eigen ruimte, 1 x per maand bij elkaar in Hotel Bos en Zon (voorheen Grimme) op de hoek van de Burgemeester Tymesstraat en de Boslaan tegenover het station.

Hotel Grimme

Er werd in die eerste jaren veel gepraat over de hobby, films bekeken en ideeën uitgewisseld en af en toe een stukje baan uitgelegd.

Na een paar jaar kregen we een eigen ruimte in het souterrain van d’ Anloop, het wijkgebouw in de Emmermeer.

Nadat wijkgebouw d’Anloop werd afgebroken zijn we op 3 april 2006 verhuisd naar onze huidige clubruimte aan de Nautilusstraat 3.

Met deze locatie zijn we erg tevreden, we hebben voldoende ruimte voor een grote clubbaan, een gezellige zit en koffiehoek met TV, een bibliotheek etc.

Sinds 1984 organiseren we ook 2 x per jaar een grote beurs. Ooit begonnen in de toenmalige “Wipkar”, onderdeel van Hotel Grimme a/d Markt in het Centrum van Emmen. We werden toen gesponsord door de “Emmer Courant” en “Jan van Peer”, die toen nog modeltreinen verkocht. Daarna zijn we na diverse locaties in Verpleeghuis de Bleerinck in de Bargeres terechtgekomen, waar we vijf jaar lang onze beurzen georganiseerd hebben.

Sinds maart 2013 houden we deze beurzen, die inmiddels behoorlijk groot geworden zijn, in het Hampshire Hotel vlak bij het centrum.

In het artikel Wat bieden wij U vindt u het adres en een routebeschrijving.