Fotoalbum: Selfkantbahn

Fotoalbum: Selfkantbahn
(onderaan dit bericht vindt u de foto’s, het inladen van deze pagina kan even duren)

DE SELFKANTBAHN

Vlak over de Duitse grens in Limburg, bij Sittard vind je de “Selfkantbahn”. Deze museumspoorbaan loopt over een traject van 5,5 km. tusssen Gillrath en Schierwaldenrath.

Afgelopen Pinksteren heb ik een dagje bij deze baan doorgebracht. Dat weekend was er een speciaal evenement met naast de treinen een presentatie van allerlei oude voertuigen.

De “Selfkantbahn” is de laatste door stoom aangedreven smalspoortrein in Noordrijn-Westfalen, en om die reden een bijzondere ervaring voor alle liefhebbers van nostalgie en fans van techniek!

SelfkantbahnMet een adembenemende snelheid van 20 km / u schudt en puft ze over het 5.5 km lange spoor door het prachtige landschap van het zuidwesten van Heinsberg. De kaartjes, die worden gecontroleerd door de conducteur in een historisch uniform, zijn gemaakt van karton en zien dus exact hetzelfde uit als de kaartjes die gebruikt werden door passagiers een eeuw geleden.

In het Spoorwegmuseum kunt u ongeveer 50 smalspoorlocomotieven ontdekken uit verschillende tijdsperioden en van verschillende bouwwijze.

Daartoe behoren ook waardevolle verzamelstukken als de locomotief stoomtram van Düren uit 1899 en de stoomlocomotief uit 1930 die vroeger in Pommeren dienst deed.

Het traject ziet u op het onderstaande kaartje.

Selfkantbahn

Naast deze twee zijn er nog vele andere treinen te bewonderen, hetzij in de museumzaal of op het stationsterrein, maar alleen dan als ze niet in gebruik zijn op het spoor tussen Schierwaldenrath en Gillrath, of elders in de regio op weg naar speciale evenementen.

Overigens, de “Selfkantbahn” is nog steeds in actief gebruik. Niet alleen passagiers, maar ook hun fietsen zijn welkom!

Op hun website vindt u meer informatie, en deze vindt u hier.

Hieronder vindt u de diashow met foto’s van deze dag.

– Beweeg uw muis over de diashow om te pauzeren en eventueel handmatig verder te bladeren.
– Onder de diashow staan alle losse foto’s die u kunt vergroten door er op te klikken.

Veel foto plezier!

Herman.

nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image