Reistip: DB Museum Koblenz

DB Museum Koblenz

Koblenz, het spoorwegmuseum en de fraaie omgeving, een bezoek waard

koblenz

Geachte lezer, de zomermaanden zijn bij uitstek geschikt om eens een bezoek te brengen aan een museum. Vooral als het museum wat verder weg ligt. Ook de vakanties lenen zich daar zeer goed voor.

koblenzkoblenz

Uw reporter heeft dat ook gedaan en heeft een bezoek gebracht aan het spoorwegmuseum te Koblenz-Lutzel. Voor ons noordelingen klinkt dat ver weg maar dat valt erg mee. Met een dikke drie uur rijden over de snelle autobaan is dit op een dag best te doen.

koblenzHoudt u niet van dat gejakker over de drukke autobaan door het Ruhrgebied dan is een alternatief om deels per trein te gaan ook mogelijk. U rijdt dan tot Emmerich met de auto en pakt daar de trein rechtstreeks naar Koblenz. Er zijn goedkope aanbiedingen, vooral als u met meer personen tegelijk gaat. Jaren geleden introduceerde Deutsche Bahn AG het Schönes Wochenende Ticket (SWT), dit kaartje geeft maximaal 5 personen het recht, een heel weekend voor een relatief klein bedrag onbeperkt per trein te reizen in Duitsland, waarbij alleen mag worden ingestapt in S-bahnen, Regionalbahnen (RB) en Regionalexpresse (RE).
 

koblenz koblenz
koblenz koblenz

Het museum te Koblenz, in de wijk Lutzel is ook met de auto vrij gemakkelijk te vinden. De navigatie is daarbij een geweldig hulpmiddel. Het eerste dat opvalt is dat er geen hypermoderne gebouwen staan, maar een paar grote oudere loodsen.

Het is een museum waar nog een heerlijk sfeertje hangt van oud vet en eenvoud. Toch moet u dat niet verkeerd begrijpen want wat daar gepresenteerd wordt is omvangrijk. Binnen vindt u een grote collectie locomotieven en wagons die we zo goed kennen uit boeken over vervlogen DB tijden. Ook de vele schaalmodellen en de uitleg van techniek is interessant. En buiten is ondermeer een grote collectie elektrische locs te bewonderen.

koblenz

Het verhaal maak ik niet groot, de foto’s geven een eerste indruk van dit museum dat een bezoek zeker de moeite waard is. Veel meer informatie over dit museum is te vinden op de website van het museum: klik hier.

Voor ons treinengekken is een bezoek aan het station van Koblenz ook een must. Een veelheid aan treinbewegingen zijn daar waar te nemen want het station is een belangrijk knooppunt van spoorlijnen.

Koblenz

U kunt er in plaats van een dag ook een weekend van maken. Koblenz heeft veel te bieden. Surf daarvoor maar eens naar:
www.koblenztouristik.de/nl/bezienswaardigheden
of
www.koblenz-touristik.de/nl/overnachten/campings.html

Voor een langer verblijf dan een weekend is deze stad ook een mooie uitvalsbasis om ook de prachtige omgeving te bezoeken.

Over de vele mogelijkheden verwijs ik u nog even naar het artikel dat u elders vindt op de deze website: Rheinblick, het verhaal.

Chris Timmer.

koblenz