Vakantietip: Guldental in Duitsland. Camping met Smalspoormuseum

Camping Lindelgrund in Guldental, een bijzondere camping

Guldental

Als u naar het zuiden gaat over de Duitse Autobahn no. 61 via Koblenz vindt u op ongeveer 70 km. ten zuiden van Koblenz het plaatsje Guldental.

In dit plaatsje bevindt zich Camping Lindelgrund. Het is een prima camping voor doortrekkers naar het zuiden, maar ook als u er een paar nachten wilt blijven. De afstand vanaf Emmen bedraagt +/- 400 km.

GuldentalEr zijn speciale plaatsen voor vakantiegangers die er één nacht willen blijven, je kunt de caravan achter de auto laten. De beheerders spreken ook Nederlands.

Ook is er een restaurant waar je voor weinig geld goed en royaal, op zijn Duits, kunt eten.
De link naar de camping vindt u hier:
www.camping-lindelgrund.nl

Maar wat maakt deze camping nou zo bijzonder: de eigenaren van het gebied hebben naast de camping ook een groot industrieel smalspoormuseum gebouwd. Dat museum ziet er schitterend uit en herbergt een grote hoeveelheid spoorse zaken, waaronder meer dan 40 locomotieven.
 
Éénmaal in de maand wordt er een rijdag gehouden, u vindt de data’s op de website. Het is wel meestal mogelijk om indien men dit wilt het museum te bezoeken. Navragen bij de campingreceptie.

Guldental

GuldentalHet museum en een groot deel van het omliggende sporenplan is aangelegd boven op een berg, de camping ligt aan de voet van die berg en op de flanken wordt wijn verbouwd die bij de receptie te koop is. Deze wijn is niet duur en uw schrijver weet uit ervaring dat ze ook erg lekker is.

De link naar het museum is deze:
www.feldbahnmuseum-guldental.de,
ook te bereiken vanaf de website van de camping.

Guldental

Alles, zowel de camping als het smalspoormuseum zijn opgebouwd door de gebroeders Faust.
Vroeger was het een zandgroeve met smalspoor, en toen de heren met pensioen gegaan zijn hebben ze het geheel omgebouwd tot wat het nu is.

Er wordt hard gewerkt om zowel de camping als het museum in perfecte staat te brengen en daarmee zijn ze al in een ver stadium.

Guldental

Kortom, een prima tussenstop van uw vakantiereis, ook als u niets met treinen heeft.

Ook de omgeving is zeer het bekijken waard, u bent vlak bij de Rijn, met bekende plaatsjes zoals Bacharach, St. Goar en de Loreley.
8 km. ten zuiden van Guldental ligt de stad Bad Kreuznach, gezellige stad met mooie wandelroutes, ook een bezoek waard.

Guldental

Over het Smalspoor (Feldbahnbetrieb) in Guldental is ook een boek te koop.

Guldental

 
Hieronder een kaart met de locatie:


Grotere kaart weergeven