Mijn Treinenhobby deel 3

MIJN TREINENHOBBY door Klaas.

Toen mijn pensionering naderde (ca. 2000) ben ik de sluimerende treinenhobby, samen met mijn inmiddels overleden vriend Gerard, weer begonnen. Wij hebben toen eens gekeken wat wij allemaal aan treinen nog hadden en wat we daarmee konden doen.

Gerard had nog veel H0 materiaal. Ik had nogal wat N spul. Allemaal oud, dus analoog.
In Houten kwamen wij in contact met de firma Mecktronics. Deze maakt elektronische hardware voor de automatisering van analoge modelbanen. Bij dit systeem wordt de baan verdeeld in blokken. Elk blok wordt voorzien van een elektronische module. Deze module regelt de maximum snelheid, de remweg en het optrekken, Verder kan er ook nog een sein mee worden aangestuurd. De modules beïnvloeden ook elkaar. Als van blok A naar blok B wordt gereden, wordt als blok B wordt binnengereden, blok A stroomloos gemaakt.

In Hoofddorp heb ik toen, met gebruikmaking van de Mecktronics modules, de volgende baan gemaakt:

Mijn Hobby 3

Toen ik in 2008 naar Weiteveen verhuisde heb ik deze baan in 2 delen verhuisd. De delen zijn op het bed van de caravan vervoerd.

In Weiteveen trof ik een heel andere kamer aan zodat deze baan moest worden aangepast.
De twee delen zijn niet aangepast maar de verbinding tussen de delen is heel anders geworden.

De baan ziet er nu als volgt uit:

Mijn Hobby 3

Na de verhuizing moesten alle blokken, wissels en seinen opnieuw worden aangesloten.
Ook moest de elektronica worden uitgebreid en aangesloten op de bestaande modules.
Een en ander is technisch klaar, maar de aankleding nog niet. Ik ben met de aankleding begonnen aan de linker kant. Het station, de stad, het meer en de camping en een boerderij.

Hieronder een paar foto’s van mijn baan.

Mijn Hobby 3Mijn Hobby 3

Mijn Hobby 3Mijn Hobby 3

De foto’s zijn van het Kasteel, De Kapel en 2 foto’s van de stad

Mijn Hobby 3

De foto boven is van de Camping en de foto onder van het Station bij Nacht

Mijn Hobby 3

Indien u informatie wilt hebben over het Mecktronics systeem, kijk dan op hun website.

In een nog te volgen 2e deel zal ik de digitale banen aan u voorstellen.