Nieuwsbrief april 2014 – Modelspoorwegclub Emmen

NIEUWSBRIEF
Nieuws en achtergrond informatie over de Modelspoorwegclub Emmen en (model)spoorhobby.

Intermodellbau 2014

nieuwsbrief april 2014

Intermodellbau in de Westfalenhallen te Dortmund gaat binnenkort zijn poorten weer openen. Deze grote modelbouwbeurs/tentoonstelling laat veel modelbouw van bijzonder hoog niveau zien zoals schepen, vliegtuigen, auto’s en uiteraard belangrijk voor ons: treinen. Het is een groots gebeuren dat je eigenlijk moet zien. Veel leden van onze club zijn er al bij herhaling geweest, er gezamenlijk naar toe gaan was altijd erg leuk; een soort schoolreisje gevoel.
Van 9 tot 13 april is het weer zover, weer iets om met andere clubleden te gaan bekijken?
Voor meer informatie: Klik hier!

Landelijke Modelspoordagen (LMD)

In het laatste weekend van maart waren er weer de traditionele door de NMF in het leven geroepen Landelijke Modelspoordagen (LMD). Zoals bij veel clubs door heel het land was het ook bij onze club mogelijk om een kijkje te nemen en te zien wat de hobby en de club is. Op zaterdag en zondagmiddag waren de bezoekers welkom alleen was de opkomst helaas niet al te groot. Waarschijnlijk was het prachtige voorjaarsweer de oorzaak. Gelukkig waren er wel veel leden die ook aanhang meenamen zodat het in ieder geval gezellig was. Aan de leden die als gastheren optraden dank dat ze hun tijd er voor spendeerden!

Vakantie tip

nieuwsbrief april 2014We zitten weer in het voorjaar en gaan richting zomer: tijd voor vakantie en mooie uitstapjes. Mocht u nog geen vakantieplannen hebben gemaakt dan is het volgende misschien iets voor u: Zuid West Engeland.
Het is een gebied dat relatief niet zo ver van huis is en werkelijk schitterend met zijn typisch Engelse landschap, steile rotsen, ruige kustlandschappen en grote burchten.
Een heerlijk gebied om eens rond te toeren.

Voor ons als treinengekken, wat is een vakantie zonder treinen nietwaar, ook zeer aantrekkelijk met zijn vele vaak bijzonder mooie en originele museumbanen zoals je ze alleen in Engeland maar tegenkomt.

nieuwsbrief april 2014

Enkele tips om op internet alvast te gaan spitten want daar vindt u alle informatie.
Folders liggen in de clubruimte.

• Bodmin & Wenford Railway, Info: klik hier.
• Launceston Steam Railway, Info: klik hier.
• Wolking Miniature Railway Society, Info: klik hier.
• Lynton & Barnstaple Railway, Info: klik hier.

 
nieuwsbrief april 2014

Spoorwegmuseum verwacht duizenden bezoekers op Thomas Weekend

Van 29 mei tot en met 1 juni is het weer Thomas Weekend in Het Spoorwegmuseum. Tijdens dit weekend staat het museum in het teken van Thomas de Stoomlocomotief en zijn vriendjes uit de gelijknamige tv-serie. Speciaal voor het Thomas Weekend komt de echte Thomas uit Engeland over. De stoomlocomotief zal op stoom worden gebracht, kinderen kunnen Thomas en zijn vriendjes ontmoeten en op de foto met de Dikke Controleur. In het hele museum kan er worden gespeeld, gebouwd en geknutseld met Thomas speelgoed. Kaartjes voor dit familie-evenement zijn te koop via de website van het Spoorwegmuseum.

Het programma

Vier dagen lang is Thomas de Stoomlocomotief te gast in het museum. Kinderenkunnen Thomas en zijn vriendjes Henry en Emily ontmoeten en worden geschminkt als een van deze helden. Natuurlijk is dit jaar de Dikke Controleur ook weer aanwezig. Kinderen kunnen spelen en bouwen met Thomas speelgoed op een groot speelkleed. De nieuwste Thomas-film wordt vertoond en er is een Thomas-musical te zien. Natuurlijk is er alles van Thomas te koop in de museumwinkel en zijn er leuke aanbiedingen. Op het buitenterrein rijden stoomtreintjes.

nieuwsbrief april 2014

Kaartverkoop Thomas Weekend

Het is verstandig vanwege de verwachte drukte vooraf een Thomas ticket te kopen via deze link. Alleen met een speciaal Thomas-ticket hebben bezoekers gegarandeerd toegang tot het Thomas evenement. Een kaartje kost €16,00 voor iedereen van 4 jaar en ouder. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis en hoeven niet te reserveren. Reserveren kan via de website en kost €1,00 per kaartje. Museumkaarthouders hebben gratis entree, zij betalen alleen €1,00 reserveringskosten. De online kaartverkoop start maandag 17 maart.

nieuwsbrief april 2014

Kom met de trein!

De parkeerruimte bij Het Spoorwegmuseum is beperkt, kom daarom met het openbaar vervoer. Er rijdt ieder uur een trein vanaf Utrecht CS naar Het Spoorwegmuseum (Utrecht Maliebaan).
Bezoekers die met de auto komen kunnen parkeren bij P + R Westraven (kosten €5,00).
Van daar rijden gratis pendelbussen naar Het Spoorwegmuseum.

Modelspooragenda

03-05-2014 —— Modelspoorbeurs Houten
09 t/m 13-04-2014 —— Intermodellbau te Dortmund
29 mei t/m 1 juni 2014 —— Thomas Weekend in Het Spoorwegmuseum. Meer informatie in bovenstaand artikel.

Tip

Surf eens naar deze modelspoor site ze hebben daar een mooie modelbaan.

Heeft u ook iets voor de nieuwsbrief of de website zoals een nieuwtje, mededeling, een leuke tip of een advertentie (gratis voor leden) stuur dan even een mailtje!
Redactieadres voor clubkrant en nieuwsbrief: stuur een mailtje.