Zelf modelbouw bomen maken

Voor het maken van het geraamte van modelbouw bomen, struiken en gewassen heeft u niet meer nodig dan koperdraad en klei. Met zeegras, turf, bladeren, sisaltouw en verf voorziet u de bomen van het gewenste groen.

Ook is het mogelijk om met echte materialen te werken, zoals takken en basilicum.

Scenery op maat
Vooropgesteld, zelf miniatuurbomen, struiken, heggen en ander gewas maken vergt de nodige oefening.

Het is dan ook heel aanlokkelijk om deze te kopen. Toch kleeft er een aantal nadelen aan fabrieksmatig gemaakte boompjes. Niet alleen zijn deze items in een beperkt aantal uitvoeringen – afmeting en kleur – verkrijgbaar, ook hangt er over het algemeen een fiks prijskaartje aan. Deze problemen lost u op door zelf de aankleding van uw modelbaan te maken.

Lees verder