Nieuwsbrief september 2016 – Modelspoorwegclub Emmen

NIEUWSBRIEF
Nieuws en achtergrondinformatie over de Modelspoorwegclub Emmen en (model)spoorhobby.

En ondertussen gaat de bouw gewoon door

Nieuwsbrief september 2016Nieuwsbrief september 2016

Het mocht dan (toch nog) zomer zijn geworden, de bouw aan de clubbaan ging gewoon door. Nu het werk aan het technische gedeelte voor een groot gedeelte van fase 1 is afgerond, is begonnen aan de opbouw van het landschap op dat gedeelte van de baan.

De eerste contouren zijn reeds zichtbaar. De komende tijd zal verder besteed gaan worden om in grote lijnen de ruwbouw te gaan plaatsen waarbij het traject voor het smalspoorgedeelte ingevuld gaat worden. Maar niet alleen daar wordt gewerkt; ook elders wordt de techniek aan de baan verder aangepakt.

Attentie!

Een gedeelte van de grote modelbaan is nu zo ver dat gestart kan worden met de aankleding. Willen we een goed resultaat neerzetten dan is het noodzakelijk met een goede basiskennis van start te gaan. Geoffrey heeft inmiddels al een kleine presentatie gegeven over de laatste ontwikkelingen van landschapsbouw, het was erg interessant. Er zullen het komende seizoen nog wat meer sessies komen.

Nieuwsbrief september 2016

Modelspoorbeurs in het Hampshire Hotel Emmen

Nog een paar weken en het is weer zover, onze eigen modelspoorbeurs gaat weer van start en net als ieder jaar hebben we veel handjes nodig om dat mogelijk te maken. Heeft Herman u nog niet gevraagd, meldt u dan snel alsnog aan zodat deze beurs en alles wat daaromheen moet gebeuren weer soepeltjes kan verlopen. Zonder uw hulp is de beurs niet mogelijk!

Ook deze editie zijn er weer mooie modelbanen die naar Emmen komen en zijn er weer veel meters verhuurd. Als u dit leest zijn Herman en Chris al weer bezig de pers te bewerken met allerlei persberichten e.d.

Nieuwsbrief september 2016Raambiljetten zijn er ook weer en aan u het verzoek deze zoveel mogelijk een plaatsje te geven aan winkelruiten e.d.

De raambiljetten liggen voor u klaar in de ruimte maar downloaden het exemplaar van internet of van deze nieuwsbrief kan natuurlijk ook.

Foto’s; een grote modelbaan van de Hardenbergse modelspoorgroep MSG De Railspijker zal ook op de beurs te zien zijn, en nog veel meer.

Meer informatie vindt u elders op deze website. Doet u weer mee?

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016

Nieuw op de website

Sinds de vorige nieuwsbrief zijn weer een paar nieuwe artikelen op de website verschenen zoals o.a. 3-delige serie over de indrukwekkende stoomloc BR 18.

Ook de komende tijd zullen er weer nieuwe artikelen worden toegevoegd, kijk dus met regelmaat even op de website.

Een snellere verbinding met Twente

Nieuwsbrief september 2016

De 110 jaar oude Vechtlijn vierde op 29 augustus een feestje met de Openingshandeling van het traject Almelo-Mariënberg-Hardenberg. Vanaf die dag rijdt de trein tussen Almelo en Mariënberg door naar Hardenberg.

Zo ontstaat een rechtstreekse treinverbinding tussen Almelo en Hardenberg. Het voordeel voor reizigers: Een snellere verbinding voor reizigers uit onze regio naar Twente.

Vakantiefoto

Nieuwsbrief september 2016

Een prachtig gebied om met vakantie te gaan is de omgeving van de Moezel en de Rijn. Naast veel natuurschoon, oude vakwerkstadjes en burchten is er voor de treinenmens ook enorm veel te beleven. De meest uitéénlopende soorten materieel zijn op de railtrajecten langs de oevers te zien.

Foto; Oberwesel, halverwege Koblenz en Bingen.

Nieuwsbrief september 2016
 
 
 
 
 
 
 
Het kan niet missen; eind oktober is weer het traditionele weekend van Eurospoor te Utrecht; een massaal modelspoor gebeuren met heel veel modelbanen en ook heel veel handel.

Wilt u goedkoop met de trein kijk dan even op internet naar aanbiedingen.

Kijk voor goedkope kaartjes ook eens op deze website.
 
 
 
 
 
 
 

Heeft u ook iets voor de nieuwsbrief zoals een nieuwtje,
mededeling, een leuke tip of een advertentie (gratis voor leden)
stuur dan even een mailtje!

Redactieadres voor clubkrant en nieuwsbrief:
info@msc-emmen.nl

Volgende nieuwsbrief; 2e helft oktober, na de beurs

Nieuwsbrief september 2016

TOOS EN HENK