Nieuwsbrief maart 2018 – Modelspoorwegclub Emmen

NIEUWSBRIEF
Nieuws en achtergrondinformatie over de Modelspoorwegclub Emmen en (model)spoorhobby.

Beursberichten

Nieuwsbrief maart 2018

Wie wil er nu niet zo met een glimlach verwelkomd worden als die van onze clubleden op deze foto!

Daar wordt je toch blij van en dan geef je graag een paar centen voor de toegang tot onze beurs.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het was weer een geslaagde beurs te noemen ondanks dat het griepspook ook bij de deelnemers aan de deze beurs rondwaarde, diverse afzeggingen, zoals de fraaie modelbaan Oostmahorn. Maar ja, met 40 graden koorts heb je wel wat anders aan je hoofd.

Zoals gebruikelijk kon vrijdag weer opgebouwd worden wat heel snel ging want de meeste tafels stonden al voor ons al klaar.

Ondanks de snijdende kou wisten toch heel wat bezoekers onze beurs, vooral s‘morgens, weer te vinden en het aantal bezoekers was weer heel bevredigend te noemen. In de opstelling van de tafels was niet echt te merken dat er wat minder standhouders waren.

Rond de klok van drie kwam het einde van deze beurs en konden de handelaren afbreken.

Nieuwsbrief maart 2018De grote Legostad met baan was vooral ook bij kinderen erg in trek.
(Foto links)

Nieuwsbrief maart 2018

Naast diverse kleine modelbanen was ook de grote modulebaan van N-spoor Nijmegen in de hal, een echte trekpleister met als middelpunt de spoorbrug over het Amsterdam Rijnkanaal, ze hadden er weer iets moois van gemaakt met o.a. echt varende boten in het kanaal.

De grote radiografische vrachtwagens en graafmachines van “De Vrije truckers” waren evenals de vorige beurs weer present met een mooie show.

Ook Sandra’s Wintermodulebaan was aanwezig.

Ze had ook mooie en originele diorama’s meegebracht waaraan ze nog mee aan het werk was. (foto links)

Voor ons als clubleden was, op het wegbrengen door Jan van spullen naar de clubruimte, na afloop niet heel veel meer te doen.

Nieuwsbrief maart 2018

De traditionele gezellige eindborrel in het restaurant besloot een geslaagde beursdag die door hulp van vele handjes en door het vele werk van Herman weer heel positief was. Een ieder die meewerkte hartelijk dank!

Hoffotograaf Wiebe heeft weer vele fraaie foto’s van de beurs gemaakt, ze zijn hier te zien op de website.

Op de website staat o.a. een artikel over Sandra’s Wintermodulebaan (foto rechts), en in de komende weken nog veel meer!

Supersnel naar Engeland

Nieuwsbrief maart 2018Eurostar start zijn nieuwe verbinding Londen-Amsterdam op 4 april a.s., een Historische stap in de toekomst voor het internationale hogesnelheids-treinverkeer.

Van het Verenigd Koninkrijk rechtstreeks naar Nederland per Eurostar in slechts drie uur, de reistijden zijn: 3 u 41 (Londen-Amsterdam) en 3 u 01 (Londen-Rotterdam).

Foto: NS/Rechtenvrij

Tickets vanaf € 40 enkele reis.

Een historische mijlpaal in de uitbreiding van internationale hogesnelheidstreinen en revolutioneert de verbinding tussen deze belangrijke reisbestemmingen.

Voor het eerst kunnen reizigers slechts in drie uur met een snelheid van 300 km per uur van St. Pancras International in hartje Londen rechtstreeks naar Nederland reizen.

Miniatur Wunderland Hamburg

Nieuwsbrief maart 2018Wie de prachtige stad Venetië met zijn vele kanalen, historische gebouwen én gondels eens wil zien hoeft daarvoor niet meer naar het verre zuiden af te reizen maar gewoon naar Hamburg.

Miniatur Wunderland heeft het nagebouwd op schaal H0 en hoe: weer fantastisch zoals we het van de modelbouwers in Hamburg zo langzamerhand wel gewend zijn.

Opnieuw een reden om weer eens naar Hamburg af te reizen.

Het volgende project waar men nu aan begonnen is: Frankrijk en de Provence en dat moet volgend jaar klaar zijn. Meer weten? Website: miniatur-wunderland.de.

Miniworld Rotterdam

Nieuwsbrief maart 2018In Rotterdam wordt dit jaar in Miniworld ook driftig verder gebouwd aan hun nieuwste uitbreiding, nl. Groot Brittannië.

De krijtrotsen, de glooiende heuvels van Midden Engeland tot en met de spectaculaire ruige bergketens van de Schotse Highlands.

Dat zijn de ingrediënten die worden vormgegeven bij deze bijzondere modelbaanwereld in het centrum van Rotterdam.

Ook de modelbaan, verder puur Hollands, is een bezoek zeker waard.

De nieuwbouw, gestart in 2014 met een oppervlakte van 190 m2, is tijdens de openingstijden te bezichtigen.

Meer weten: miniworldrotterdam.com
 
 
 

Intermodellbau Dortmund

Nieuwsbrief maart 2018Van 19 tot 22 april a.s. is in Dortmund de grootste modelbouwbeurs van Europa weer geopend. In de hallen 4, 7 en 8 is o.a. alles te zien wat maar een beetje met modelspoor te maken heeft.

Ieder jaar staan daar ook de mooiste modelbanen.

Andere takken van modelbouw zoals vliegtuigen, boten auto’s etc. zijn in de vele andere hallen te zien.

Er is zoveel dat alles op één dag bekijken haast niet te doen is, dus je moet keuzes maken.

Hebt u interesse om er heen te gaan, pols even andere clubleden, misschien is het mogelijk gezamenlijk af te reizen naar Dortmund voor een gezellige dag onder soortgenoten, en wie weet vindt u nu net dat spoorkoopje dat u wilde.

Meer weten? www.Intermodellbau.de

Nieuwsbrief maart 2018


 
 
 
Hebt u ook iets voor de nieuwsbrief zoals een nieuwtje, mededeling, een leuke tip of een advertentie (gratis voor leden) stuur dan even een mailtje!