Nieuwsbrief oktober/november 2019 – Modelspoorwegclub Emmen

NIEUWSBRIEFNieuws en achtergrondinformatie over de Modelspoorwegclub Emmen en (model)spoorhobby.

Onze beurs van afgelopen zaterdag 19 oktober

De beurs van 19 oktober 2019 zit er weer op. Een beurs waar we tevreden op terugkijken. Toch werd deze beurs geteisterd door de griep die weer onder handelaren en clubleden rondspookte maar die niet verhinderen kon dat het geheel weer positief te noemen was. De opbouw op vrijdagavond ging bijzonder voorspoedig zoals ook de enorme spoor N baan van de club uit Nijmegen.

Zaterdagmorgen even na 7 uur melden zich de eerste handelaren maar ook de clubleden van “De Vrije Truckers”, de mannen en vrouwen die op onze beurs zeer nadrukkelijk aanwezig zouden zijn met hun radiografisch bestuurbare vrachtauto’s, graafmachine’s, enz. enz. Ook een zeer bijzondere hobby die veel aandacht trok van een talrijk publiek.

Maar ook de ruim 25 mtr. lange modelbaan en de ON30 western baan kreeg heel wat aandacht.

Onze burgemeester kwam ook op bezoek en liet zich rondleiden door voorzitter Allie. Hij bleek ook iets met treintjes te hebben. Dat wetende misschien een mooie binnenkomer voor een (kleine?) gemeentelijke subsidie…….. Ach de gemeente heeft toch al een miljoenentekort en dan maakt een paar duizend euro voor ons clubje vast niet veel verschil meer uit…….toch?

Links: Hoe een oud politieman in de handel terecht komt —– Rechts: Treintjes, treintjes en nog eens treintjes

Links: Er waren ook bijzondere dingen te koop. —– Rechts: De zeer grote spoor N baan uit Nijmegen

De nodige handel was ook weer volop aanwezig. Om 3 uur kwam er een einde aan deze oktoberbeurs en het opruimen ging supersnel, met een uurtje was het gepiept.

De beursdag eindigde traditioneel met een “eindebeursborrel”. Conclusie van de dag: Herman heeft de griepaanval van zaterdagmorgen glansrijk doorstaan, en onze hoffotograaf Wiebe moest het fotograferen van plaatjes van de beurs ook door griep afzeggen waardoor er deze keer geen uitgebreide fotoreportage te zien is maar een paar plaatjes van anderen uw netvlies teisteren.

Een geslaagde dag mede dankzij de inzet van een aantal clubleden en Herman voor de perfecte organisatie.

Een lok op de On30 westernbaan van de heer Kuik uit Assen

Attentie

Op de website heeft u kunnen lezen dat we een probleem hebben met het plaatsen van foto’s, want vanwege de steeds strengere eisen op auteursrechten wordt het ons steeds moeilijker en soms onmogelijk gemaakt om leuke artikelen te schrijven.

Een gevolg daarvan zal zijn dat de nieuwsbrieven en artikelen wat minder vaak verschijnen dan u gewend bent, helaas! Willen we toch met enige regelmaat nieuwsbrieven en artikelen op onze website kunnen plaatsen, zonder door financiële claims uw club failliet te laten gaan, dan zullen we meer op onszelf aangewezen worden door artikelen met zelfgemaakte foto’s te maken, zoals deze nieuwsbrief laat zien.

Bij ingezonden artikelen zullen we heel voorzichtig moeten zijn. Mocht u wat moois op internet tegenkomen, dan graag met duidelijke bronvermelding, dan kunnen we toestemming vragen aan de auteurs.

Moeilijk zelf iets schrijven/maken? Helemaal niet, er zijn onderwerpen genoeg te bedenken zoals een verhaal over uw eigen modelbaan of over uw hobbyervaringen door de jaren heen, of vakantieverhalen waarbij de trein ook een rol speelde of museum bezoeken, beursbezoeken, enz enz. Herman en Chris kunnen het niet alleen af.

De website die in de verleden altijd zeer goed werd bezocht en gewaardeerd door de lezers is de etalage van uw club en haar hobby naar de buitenwereld toe.

Aan u de uitdaging ook mee te helpen om de nieuwsbrieven/website te laten voortleven!


Eigen vakantiekiekje uit 2004: Kaub aan de Rijn

Tot slot: zoals gebruikelijk weer de vraag:
Hebt u leuke spoornieuwtjes gezien,
geef het door aan de redactie met bronvermelding,
dan nemen we het op in de volgende nieuwsbrief.